top of page

Er op uit 

Wil je graag lekker lui genieten of maak je er liever een doe vakantie van ? Het maakt allemaal niet zo uit aan het Gardameer.  Maar er zijn zoveel wondermooie plaatsjes te ontdekken dat het zonde zou zijn ze niet te bezoeken.  Alvast een klein overzichtje van wat je allemaal kunt doen. 

< vorige pagina

< terug naar het overzicht

Peschiera

Vanuit het appartement kan je wandelen of fietsen naar Peschiera. Het was in de middeleeuwen een vestiging en dat kan je nog altijd merken aan de walmuren.   Vooral de noord-oost kant van die oude omwalling leent zich uitstekend als wandelpad, en van op bepaalde plekken heb je een mooi uitzicht op de oude binnenstad met pittoreske smalle straatjes en pleintjes.  Langs de verkeersvrije weg naast het kanaal vind je allerlei terrasjes en is het heerlijk zitten voor een drankje of een lekker hapje.

Bardolino

Bardolino ligt een 15 tal kilometer ten noorden van het appartement, net boven Lazise.  De havenbuurt met de talrijke aanliggende bootjes is het hart van de stad, en van hieruit heb je een brede laan, of zeg maar plein tot aan de kerk, Weerom een paradijs voor wie van terrasjes en winkeltjes houdt.  En Bardolino is natuurlijk ook het hard van de wijnstreek met dezelfde naam.  Volgens ons geniet je hier ook van het mooiste vuurwerk met de weerspiegeling op de gigantische fonteinen op het meer.

Gargnano del Garda

Gargnano ligt aan de westkant van het meer en een stukje noordelijker.  Het stadje geniet van een bijzonder aangenaam klimaat door de bescherming van de bergen. Een ideale plek om citrusvruchten te laten rijpen.  Daarom vind je in dit gebied nog veel citruskassen, olijfbomen en oleanders.   Het is er over het algemeen ook iets rustiger dan aan de zuidkant van het meer.  In het achterland ligt Valtenesi, weerom een wijngebied, met prachtige vergezichten over de ranken naar de valei toe.

Baia delle Sirene

Genoeg stadjes en pleintjes gezien. Dan misschien nog eens tijd voor een groene uitstap. Lekker romantisch genieten van de baai, het meer en de omgeving.   Baia delle Sirene is een van de mooiste en zaligste plekken om dat te doen. Met zijn tweetjes is de liefde nooit ver weg.

bottom of page