top of page

Er op uit 

Wil je liever lekker lui genieten of maak je er liever een doe vakantie van ? Het maakt allemaal niet zo uit aan het gardameer.  Maar er zijn zoveel wondermooie plaatsjes te ontdekken dat het zonde zou zijn ze niet te bezoeken.  Alvast een klein overzichtje van wat je allemaal kunt doen. 

< terug naar het overzicht

Lazise

De grotere regio Lazise streks zich uit aan de zuid-oost kant van het Gardameer.  Aan het water ligt het kleine, maar populaire plaatsje Pacengo di Lazise. Waarschijnlijk ben je bij het eerste aanzicht al direct verliefd op dat dorpje. De typerende haven met de terrasjes en de oude kerk hebben een middeleeuws karakter wat Pacengo di Lazise magisch maakt. De oude kerk, San Niccolo en de muur rondom de stad zijn nog authentiek.

Het is een heerlijk stadje om rond te struinen, te shoppen in de kleine winkeltjes in het centrum en een lekker hapje te eten in één van de restaurantjes. Een gemoedelijke sfeer, waarvan we kunnen garanderen, dat als je er één keer bent geweest, je absoluut een keertje terug wilt.

Sirmione

Sirmione is grotendeels een schiereiland en ligt in het zuiden van het meer.  Het is net als Perchiera een ommuurde stad en binnen de wallen is het heerlijk  vertoeven om het authentieke van vroeger te ontdekken.  De regio is een van de meest mondaine plekken aan het Gardameer.  Misschien komt dat mede doordat Sirmione al eeuwenlang vermaard was als kuuroord, door de zwavelbronnen in de buurt. Vandaag zijn er nog wel een aantal spa's overgebleven in de stad, maar moet de stad het vooral hebben van het pittoreske karakter en liefde van de toeristen.

Tip : parkeer op wat afstand - de parkings dichtbij de poort zijn duur en het is er vaak heel druk.

Verona

Verona is de hoofdstad van de provincie Veneto. Vanuit het appartement is het een klein half uurtje rijden.  Verona is natuurlijk ook bekend van het fameuze balcon van romeo & julietta.  Bezoek ook zeker de arena. Iets minder groot dan het colosseum in Rome maar de moeite waard om een beeld te krijgen van hoe het spel en spektakel een vast onderdeel vormde van het leven in het oude Italië.

Limone

Limone ligt meer ten noorden van het meer, tegen de hogere bergflanken aan. Daardoor ligt het stadje goed beschermd en geniet het van een uitstekend klimaat.  Er zijn heel wat mooie terrassen en overal om je heen zie je prachtige bloemen.   Het loont zeker de moeite om een beetje te klimmen door de kleine schilderachtige straatjes.   

Isola del Garda

Het eilandje Isola del Garda is nog steeds privé bezit, maar sinds een aantal jaren kan je dit idyllische  plekje in het Gardameer een bezoekje brengen.  Je moet hiervoor een excursie reserveren bij een plaatselijk reisagentschap of toeristenbureau.  Een gids geeft je dan een rondleiding door de mooie Italiaanse villa en tuin.  Het leuke van deze uitstap is dat er een trip met de boot in het ticket inbegrepen is.  Er zijn verschillende opstapplaatsen afhankelijk van welke dag je dit eiland wil bezoeken.  Raadpleeg de website voor alle details: www.isoladelgarda.com. Tip. Proef zeker de streekproducten. Het is een toplocatie om lekker te eten met panoramisch zicht op het meer.