top of page

Culinaire ontdekking

Lekker eten hoort gewoon bij vakantie. En Italië is daar een uitstekende plek voor.  De keuken wordt gekenmerkt door pure smaken en eerlijke natuurlijke producten. 

Het hoeft niet altijd een toprestaurant te zijn, zoals je hier elders op de pagina Romantisch dineren kunt ontdekken.  Hierbij een paar andere suggesties. Allemaal overheerlijk. Smakelijk.

< terug naar overzicht

Tips 

Er zijn drie dingen waardoor je het verschil ziet tussen een toeristenrestaurant en een Italiaans restaurant van een wat hoger niveau:
- Toeristenrestaurants hebben hun keuken meestal doorlopend geopend, terwijl de betere restaurants vaak speciaal voor de lunch en het diner opengaan.
- Bij toeristenrestaurants zie je vaak speciale toeristenmenu's op de borden en kaart staan.
- Toeristenrestaurants liggen vaak in straten en op pleinen waar veel mensen komen

De belangrijkste regel is eigenlijk om goed te kijken waarde Italianen zitten te eten en waar je vooral buitenlanders ziet. Hoe meer Italianen, des te beter en/of authentieker de zaak meestal is.

Eten is bijna heilig voor Italianen. Voor Italianen is het diner de belangrijkste maaltijd van de dag.  Ze eten over het algemeen laat. 21 uur is eerder normaal dan uitzondering.  Dat betekent dat er vaak lang en uitgebreid gegetafeld wordt.

Restaurant Unico

Bardolino

Aanrader wanneer je trek hebt in echt super lekkere pizza.

www.hmaximilian.it/lunico/

Cafferteria Pasticceria La Fenice

Sermione

Heerlijk om iets kleins te eten. Of een ijscoupe of taart te verorberen met een prachtig zicht op het meer. Echt een aanrader.

www.caffeteriapasticceriafenice.it

La Lugana

Sermione

Het restaurant draagt de naam van de streekwijn La Lugana.  Lekker eten en wijn met weerom een prachtige uitkijk over het water.

luganaparcoallago.com

bottom of page